Bestuur

Agenda

Meezingen? Word lid!

Het bestuur

Voorzitter: dhr. Van Gerven
Vice-voorzitter: Laura Verbeek
Secretaris: Har Rutten
Penningmeester: Wil Megens
Bestuursleden: Hans Swinkels, Dr. J. Egger, Bert van den Berg.


Dirigent: Ad de Vries.
Organist: Geert Verhallen.

Dirigent Ad de Vries aan het woord

De Zangers van St. Frans heb ik een aantal jaren geleden leren kennen tijdens een gezamenlijk concert met ander koor waarvan destijds dirigent van was en heb De Zangers nog beter leren kennen tijdens een tweede gezamenlijk concert met hetzelfde koor, in het voorjaar van 2011 waarbij een deel van De Zangers heeft geholpen met de uitvoering van de Messe a trois Voix van André Caplet. Mijn eerste en zeker mijn tweede indruk van het koor was bijzonder positief. Wat voor het koor misschien niet meer opvalt maar mij indertijd des te meer, was dat het koor werkelijk uniek is. Niet alleen om het feit dat dit jonge koor op deze wijze met klassieke muziek bezig is maar ook door de fantastische sfeer en onderlinge verstandhouding. Toen ik na de zomer van 2011 dan ook werd gevraagd of ik er wat voor voelde om De Zangers te gaan dirigeren heb ik geen moment getwijfeld en daar direct “ja” op geantwoord. Ik zie het als een grote uitdaging om de aanwezige potentie in het koor te ontwikkelen en het kwalitatief op een zo hoog mogelijk niveau te brengen.
Mijn koordirectie diploma heb ik behaald bij de SNK en heb daar gestudeerd bij Louis Coenen en Joop Schets. Verder ben ik nog dirigent van Kamerkoor Suydt in Venray, een zeer ambitieus gezelschap, en heb ik zelf de vocal groep Haverstro, eveneens in Uden, opgericht.
Ad de Vries

Biografie Geert Verhallen (organist)

Na zijn eerste orgellessen op 9-jarige leeftijd van zijn oom Gerry Weemen en Jan de Laat volgde Geert een opleiding tot organist en pianist bij Bert Matter en Wim Hendrickx aan het conservatorium in Arnhem. Hier leerde hij ook de grondbeginselen van het dirigentschap. Sinds het afstuderen in 1990 zijn de werkzaamheden zeer divers, met één gemeenschappelijke noemer: het overdragen van een visie op muziek. Als dirigent van koren in verschillende samen- en doelstellingen is hij langer dan 25 jaar werkzaam in het gebied van Schaijk tot Overloon.
Naast zijn lespraktijk als privé muziekonderwijzer geeft Geert orgelconcerten en speelt als organist tijdens erediensten. Geert is ook actief in muziekhistorisch archiefonderzoek in de regio Oostbrabant, hij was o.a. nauw betrokken bij de heruitgave en heruitvoering van de missen van de Reekse componist W.J. Smits (1797-1856).
Het meewerken aan CD-opnames, het begeleiden van diverse solistenconcoursen, allerlei projecten met fanfares, een symfonieorkest en andere gezelschappen behoren ook tot zijn dagelijks werk. Als laatste noemen we zijn liefhebberij; (passie) het componeren. Als lid van de Brabantse componistenvereniging heeft hij een aantal werken geschreven, waaronder enkele grote werken als een requiem en een mis, en enkele kleinere werken voor verschillende bezettingen.
Geert Verhallen

Zangers van Sint Frans | Opgericht in oktober 1959 | Lid van de internationale Pueri Cantores

Adres koorhuis: "De Galmhut", Langeweg 92, Venray. | Tel.: 0478-512001 | © 2016 Zangers van Sint Frans